Υλικά
- 2 μεγάλα πράσα
- 2 μεγάλα καρότα
- 8 μανιτάρια champion
- 1 κρεμμύδι ξερό
- άνηθο
- 4 κουτάλια σούπας ρύζι
- 1/2 κουτάλι γλυκού κύμινο
- 1 κουτάλι γλυκού ζάχαρη
- πιπέρι
- αλάτι
- 2 κ σ λάδι
- 2-3 κ σ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά (telia νουού) ή φυτικό γάλα
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 500ml ζωμό λαχανικών ή χλιαρό νερό
Προετοιμασία
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, το πράσο, το καρότο και τα μανιτάρια σε μικρές ροδέλες.
- Ρίχνουμε το λάδι σε αντικολλητική κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Μετά ρίχνουμε το πράσο και το καρότο στην κατσαρόλα για 3-4 λεπτά και ανακατεύουμε συνεχώς για να αρχίσουν να μαραίνονται όλα.
- Ρίχνουμε και τα μανιτάρια, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά .
- Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους (10 λεπτα) και μετά προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών ή το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να γίνει το ρύζι σκεπασμένο με καπάκι (35 λεπτά περίπου).
- Μόλις γίνει περιχύνουμε τη κρέμα γάλακτος ή το γάλα , τον άνηθο και χυμό από μισό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
Χρόνος εκτέλεσης: 60' Χρόνος αναμονής: 35-40' Μερίδες: 2