Skip to content

Πρασόρυζο με μανιτάρια, καρότο και λίγη κρέμα γάλακτος

Υλικά

  • 2 μεγάλα πράσα
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 8 μανιτάρια champion
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • άνηθο
  • 4 κουτάλια σούπας ρύζι
  • 1/2 κουτάλι γλυκού κύμινο
  • 1 κουτάλι γλυκού ζάχαρη
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 2 κ σ λάδι
  • 2-3 κ σ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά (telia νουού) ή φυτικό γάλα
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 500ml ζωμό λαχανικών ή χλιαρό νερό

Προετοιμασία

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, το πράσο, το καρότο και τα μανιτάρια σε μικρές ροδέλες.
  2. Ρίχνουμε το λάδι σε αντικολλητική κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  3. Μετά ρίχνουμε το πράσο και το καρότο στην κατσαρόλα για 3-4 λεπτά και ανακατεύουμε συνεχώς για να αρχίσουν να μαραίνονται όλα.
  4. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά .
  5. Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους (10 λεπτα) και μετά προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών ή το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να γίνει το ρύζι σκεπασμένο με καπάκι (35 λεπτά περίπου).
  7. Μόλις γίνει περιχύνουμε τη κρέμα γάλακτος ή το γάλα , τον άνηθο και χυμό από μισό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
Χρόνος εκτέλεσης: 60' Χρόνος αναμονής: 35-40'  Μερίδες: 2

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες : 306
Υδατάνθρακες: 22γρ
Λίπος: 16γρ
Πρωτεΐνη: 6,5γρ