Skip to content
Home » News » Πρασόρυζο με μανιτάρια, καρότο και λίγη κρέμα γάλακτος

Πρασόρυζο με μανιτάρια, καρότο και λίγη κρέμα γάλακτος

    Υλικά

    • 2 μεγάλα πράσα
    • 2 μεγάλα καρότα
    • 8 μανιτάρια champion
    • 1 κρεμμύδι ξερό
    • άνηθο
    • 4 κουτάλια σούπας ρύζι
    • 1/2 κουτάλι γλυκού κύμινο
    • 1 κουτάλι γλυκού ζάχαρη
    • πιπέρι
    • αλάτι
    • 2 κ σ λάδι
    • 2-3 κ σ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά (telia νουού) ή φυτικό γάλα
    • χυμό από 1/2 λεμόνι
    • 500ml ζωμό λαχανικών ή χλιαρό νερό

    Προετοιμασία

    1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, το πράσο, το καρότο και τα μανιτάρια σε μικρές ροδέλες.
    2. Ρίχνουμε το λάδι σε αντικολλητική κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
    3. Μετά ρίχνουμε το πράσο και το καρότο στην κατσαρόλα για 3-4 λεπτά και ανακατεύουμε συνεχώς για να αρχίσουν να μαραίνονται όλα.
    4. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά .
    5. Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους (10 λεπτα) και μετά προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
    6. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών ή το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να γίνει το ρύζι σκεπασμένο με καπάκι (35 λεπτά περίπου).
    7. Μόλις γίνει περιχύνουμε τη κρέμα γάλακτος ή το γάλα , τον άνηθο και χυμό από μισό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
    Χρόνος εκτέλεσης: 60' Χρόνος αναμονής: 35-40'  Μερίδες: 2

    Διατροφική αξία ανά μερίδα

    Θερμίδες : 306
    Υδατάνθρακες: 22γρ
    Λίπος: 16γρ
    Πρωτεΐνη: 6,5γρ