Skip to content

Βιογραφικό

ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Έχω σπουδάσει στην Σχολή Επιστημών Υγείας & Αγωγής, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου όπου και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην “Εφαρμοσμένη Διαιτολογία και Διατροφή” με κατεύθυνση την Αθλητική Διατροφή.

Συμμετέχω και παρακολουθώ διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια με σκοπό την συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση για τα νέα επιστημονικά δεδομένα, αλλά και την ιδιαίτερη ευαισθησία που έχω προς το ψυχολογικό κομμάτι της διατροφής, την εικόνα σώματος και τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Το Μάρτιο του 2022 αποφάσισα να κάνω το υπέροχο βήμα και να ανοίξω το δικό μου διαιτολογικό γραφείο στην αγαπημένη μου περιοχή ,τη Νέα Σμύρνη! Ταυτόχρονα, συνεργάζομαι ως εξωτερικός συνεργάτης με γυμναστές, αθλητικούς συλλόγους ,γιατρούς και τον σύλλογο ατόμων με νόσο του Chron και ελκώδη κολίτιδα Ελλάδας . Στο παρελθόν, υπήρξα επιστημονική συνεργάτης του εργομετρικού και διατροφολογικού κέντρου Bioiatrikiplus του Ομίλου Εταιρειών Υγείας Βιοϊατρική.

Τι με έφερε ως εδώ;

Στην ηλικία των 16 ετών υπήρξα πρωταθλήτρια στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης και κατάφερα να ολοκληρώσω ένα μεγάλο μου όνειρο, να κερδίσω το 3ο παγκόσμιο μετάλλιο μαζί με τις συναθλήτριες μου. Η καλλιτεχνική κολύμβηση είναι ένα άθλημα που κατά κόρον θέλει λεπτό και καλλίγραμμο σώμα. Με πολλή πειθαρχία, επίμονη προσπάθεια, καθημερινό ζύγισμα και λιγοστό φαγητό, έφτανα τον στόχο που ήθελα σε κιλά. Παρ’ όλα αυτά, η κακή σχέση που είχα με το φαγητό (αποκλεισμός τροφίμων , υποσιτισμός, καθημερινό ζύγισμα, υπερφαγικά επεισόδια κ.α.), είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες αυξομειώσεις στο βάρος μου, κακή πέψη, δυσκοιλιότητα, αρνητική εικόνα σώματος και προπάντων κακή ψυχική υγεία! Mετά από όλο αυτό το στρες που ανέθεσα στον οργανισμό μου, με επισκέφτηκαν 3 αυτοάνοσες παθήσεις : η θυρεοειδίτιδα Hashimoto, το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου και των Πολυκυστικών Ωοθηκών.

Καταλαβαίνοντας τα λάθη μου, στα 18 μου χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ με τον τομέα της διατροφής, για να καταλάβω τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα μου και γιατί εγώ και οι συναθλήτριες μου βασανιζόμαστε τόσα χρόνια. Έτσι λοιπόν, με μεγάλο ενδιαφέρον για τις ανάγκες του σώματος μου και με την επιθυμία να βοηθήσω τον κόσμο να αποφύγει την λανθασμένη νοοτροπία που υπάρχει γύρω από τη διατροφή, έβαλα μπρος για το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Η μελέτη της διατροφής με δίδαξε πώς να τρέφομαι σωστά σύμφωνα με τις ανάγκες του σώματος μου και πως να νιώθω σιγουριά για το σώμα μου, ενώ το μεγάλο μου πάθος για τη μαγειρική, με βοήθησε να  εξελιχθώ προς το καλύτερο. Επιτρέψτε μου να σας δείξω πώς να το κάνετε και εσείς!

Κυριακή Στασινού

Η Κυριακή είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος, απόφοιτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και αυτήν την περίοδο ολοκληρώνει στο μεταπτυχιακό της στο τομέα της Διατροφής και Άσκησης, στο ίδιο ίδρυμα. Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης παρακολούθησε και διαχειρίστηκε πλήθος περιστατικών στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” και σε διαιτολογικό γραφείο, ενώ έχει εργαστεί και σε γυμναστήρια. Παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με τη διατροφή, και ειδικότερα με την αθλητική διατροφή, με τη σύνδεση της διατροφής με τη ψυχολογία αλλά και τον ρόλο της διατροφής σε διάφορες κλινικές καταστάσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα νοσήματα του εντέρου κ.α.

Το Μότο της: Το διατροφικό ταξίδι πρέπει να είναι μία όμορφη εμπειρία χωρίς στερήσεις και ψυχολογικό στρες.

Κωνσταντίνος Κουτουλογένης

Ο Κωνσταντίνος Κουτουλογένης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Σπούδασε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Σχολή Επιστημών Υγείας & Αγωγής, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής (2017).

Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές με τίτλο ‘’Αντιμετώπιση Εξαρτήσεων-Εξαρτησιολογίας’’ (2019) στο τμήμα Ιατρικής Σχολής του Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Η ερευνητική εργασία του είχε τίτλο «Food Craving Questionnaire-Trait-reduced: Στάθμιση του ερωτηματολογίου στον ελληνικό πληθυσμό και συγκριτική μελέτη σφοδρής επιθυμίας για κατανάλωση τροφής ανάμεσα σε υγιείς εθελοντές και ασθενείς διαγνωσμένους με κατάθλιψη» όπου και εκδόθηκε στο περιοδικό της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας. Ολοκλήρωσε και ένα 2ο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο ‘’Διατροφή στην Υγεία και στην Νόσο’’ της Ιατρικής Σχολής της Θεσσαλίας με τη διπλωματική του εργασία να έχει τίτλο «Αξιολόγηση της κατάστασης υγείας των ασθενών με ψυχογενή ανορεξία» όπου αποτέλεσε το σκαλοπάτι για την έναρξη των διδακτορικών του σπουδών στην Ψυχογενή Ανορεξία.

Από το 2017 ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου-διατροφολόγου. Ήταν εθελοντής-μέλος της θεραπευτικής ομάδας των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής στην πτέρυγα Σκαρπαλέζου του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Επίσης, από το 2019 εργάζεται διεξάγοντας ατομικές συνεδρίες στο Κέντρο Ημέρας ΑΝΑΣΑ ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με ασθενείς του φάσματος των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής. Τέλος, το 2021 αποτέλεσε εξωτερικός συνεργάτης της ιδιωτικής κλινικής Νεφροϊατρικής όπου παρακολουθούσε ασθενείς τελικού σταδίου χρόνιας νεφρικής νόσου σε αιμοκάθαρση και με ασθενείς όπου προετοιμάζονταν για μεταμόσχευση νεφρού.