Skip to content

Βιογραφικό

Λίγα λόγια για εμένα

Έχω σπουδάσει στην Σχολή Επιστημών Υγείας & Αγωγής, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου όπου και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην “Εφαρμοσμένη Διαιτολογία και Διατροφή” με κατεύθυνση την Αθλητική Διατροφή.

Συμμετέχω και παρακολουθώ διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια με σκοπό την συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση για τα νέα επιστημονικά δεδομένα, αλλά και την ιδιαίτερη ευαισθησία που έχω προς το ψυχολογικό κομμάτι της διατροφής και τα αυτοάνοσα νοσήματα. Προσφάτως ολοκλήρωσα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Διατροφή & Ψυχική Υγεία» του Κέντρου Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συνεχίζω την εκπαίδευση μου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Monash University της Αυστραλίας με τίτλο «Διατροφική διαχείριση των ατόμων με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου».

Το Μάρτιο του 2022 αποφάσισα να κάνω το υπέροχο βήμα και να ανοίξω το δικό μου διαιτολογικό γραφείο στην αγαπημένη μου περιοχή ,τη Νέα Σμύρνη! Ταυτόχρονα, συνεργάζομαι ως εξωτερικός συνεργάτης με γυμναστές, αθλητικούς συλλόγους ,γιατρούς και τον σύλλογο ατόμων με νόσο του Chron και ελκώδη κολίτιδα Ελλάδας .

Στο παρελθόν, υπήρξα επιστημονική συνεργάτης του εργομετρικού και διατροφολογικού κέντρου Bioiatrikiplus του Ομίλου Εταιρειών Υγείας Βιοϊατρική.

Τι με έφερε ως εδώ;

Στην ηλικία των 16 ετών υπήρξα πρωταθλήτρια στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης και κατάφερα να ολοκληρώσω ένα μεγάλο μου όνειρο, να κερδίσω το 3ο παγκόσμιο μετάλλιο μαζί με τις συναθλήτριες μου. Η καλλιτεχνική κολύμβηση είναι ένα άθλημα που κατά κόρον θέλει λεπτό και καλλίγραμμο σώμα. Με πολλή πειθαρχία, επίμονη προσπάθεια, καθημερινό ζύγισμα και λιγοστό φαγητό, έφτανα τον στόχο που ήθελα σε κιλά. Παρ’ όλα αυτά, η κακή σχέση που είχα με το φαγητό (αποκλεισμός τροφίμων , υποσιτισμός, καθημερινό ζύγισμα, υπερφαγικά επεισόδια κ.α.), είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες αυξομειώσεις στο βάρος μου, κακή πέψη, δυσκοιλιότητα, αρνητική εικόνα σώματος και προπάντων κακή ψυχική υγεία! Mετά από όλο αυτό το στρες που ανέθεσα στον οργανισμό μου, με επισκέφτηκαν 3 αυτοάνοσες παθήσεις : η θυρεοειδίτιδα Hashimoto, το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου και των Πολυκυστικών Ωοθηκών.

Καταλαβαίνοντας τα λάθη μου, στα 18 μου χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ με τον τομέα της διατροφής, για να καταλάβω τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα μου και γιατί εγώ και οι συναθλήτριες μου βασανιζόμαστε τόσα χρόνια. Έτσι λοιπόν, με μεγάλο ενδιαφέρον για τις ανάγκες του σώματος μου και με την επιθυμία να βοηθήσω τον κόσμο να αποφύγει την λανθασμένη νοοτροπία που υπάρχει γύρω από τη διατροφή, έβαλα μπρος για το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Η μελέτη της διατροφής με δίδαξε πώς να τρέφομαι σωστά σύμφωνα με τις ανάγκες του σώματος μου και πως να νιώθω σιγουριά για το σώμα μου, ενώ το μεγάλο μου πάθος για τη μαγειρική, με βοήθησε να  εξελιχθώ προς το καλύτερο. Επιτρέψτε μου να σας δείξω πώς να το κάνετε και εσείς!