Ομελέτα που θυμίζει πίτσα μέσα σε τορτίγια για ένα χορταστικό ελαφρύ μεσημεριανό, βραδινό ή σπιτικό brunch. Αν λοιπόν αγαπάτε τη γεύση της πίτσας αλλά ψάχνετε για μια πιο υγιεινή εναλλακτική, αυτή η συνταγή ομελέτας είναι για εσάς. Πρόκειται για έναν θρεπτικό συνδυασμό που διατηρεί την ικανοποιητική γεύση της πίτσας, χωρίς τις υπερβολικές θερμίδες και τα επεξεργασμένα υλικά. Η βάση της ομελέτας προσφέρει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες από τα αυγά, ενώ οι φρέσκες ντομάτες και η μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Μπορεί επίσης να προσαρμοστεί στις διατροφικές ανάγκες και προτιμήσεις του καθενός, καθώς μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά ή άλλα συστατικά της αρεσκείας σας για επιπλέον θρεπτική αξία και γεύση. Η διαδικασία και τα υλικά για την ομελέτα πίτσα είναι απλά και είναι πολύ πιθανό να τα έχετε ήδη σπίτι σας και να μπορείτε να τη δοκιμάσετε. Γι΄ αυτό ας μη καθυστερούμε άλλο και ας περάσουμε στη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
– 2 αυγά
– 40γρ μοτσαρέλα
– 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
– 2 γεμάτα κουτάλια σούπας ντομάτα pumaro σε βάζο
– αλάτι
– πιπέρι
– 30γρ αβοκάντο
– ανάμικτα λαχανικά
– 1 τορτίγια πολύσπορη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Σε ένα αντικολλητικό προσθέτουμε λίγο λάδι με ένα πινέλο και μόλις ζεσταθεί το τηγάνι προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη σάλτσα ντομάτας, τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια, το αλάτι και το πιπέρι
- Μόλις έχει ζεσταθεί η σάλτσα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και τα ψήνουμε και από τις δύο μεριές
- Μόλις τα αυγά ψηθούν, τα τοποθετούμε στο εσωτερικό της τορτίγιας και τοποθετούμε τη τορτίγια στο τηγάνι για να ζεσταθεί
- Προσθέτουμε το αβοκάντο και τα λαχανικά και διπλώνουμε
Αυτή η ομελέτα είναι η τέλεια επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά δεν θέλουν να στερηθούν τις αγαπημένες τους γεύσεις, προσφέροντας έναν έξυπνο και υγιεινό τρόπο να απολαύσουν κάτι που θυμίζει την κλασική πίτσα. Δοκιμάστε την και στείλτε μας τις δικές σας δημιουργίες σε μήνυμα στο instagram μας.