Υλικά
- 200γρ μακαρόνια άβραστα
- 1/3 κεφάλι από μπρόκολο
- 1 κουτάλι σούπας philadelphia
- 40γρ μοτσαρέλα
- 20γρ γραβιέρα
- 50ml κρέμα γάλακτος νουνού telia 3%
- 2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουτάλι γλυκού σκόνη σκόρδου ή φρέσκο σκόρδο τριμμένο
- μια πρέζα πιπέρι & αλάτι
Προτετοιμασία
- Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία και το μπρόκολο για 5-7 λεπτά από την στιγμή που έχει πάρει βράσει το νερό.
- Αφού βράσει το μπρόκολο το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια (φουντίτσες).
- Αφού βράσουν και τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε καλά, παίρνουμε ένα ορθογώνιο πύρινο σκεύος και τα ρίχνουμε εκεί.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο ,το τυρί Philadelphia και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να πάνε σε όλα τα μακαρόνια.
- Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε από πάνω μαζί με το σκόρδο, το πιπέρι , το αλάτι και το μπρόκολο και ανακατεύουμε ξανά καλά για να πάνε παντού.
- Τέλος τρίβουμε τη γραβιέρα επάνω από τα μακαρόνια να καλύψει την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις μέχρι να λιώσουν τα τυριά από πάνω (15-20 λεπτά).

Χρόνος εκτέλεσης: 40' Χρόνος αναμονής: 30' Μερίδες: 2
Διατροφική αξία ανά μερίδα
Θερμίδες : 654
Υδατάνθρακες: 99,4gr
Λίπος: 25,8γρ
Πρωτεΐνη: 23,1γρ