Skip to content

Μακαρόνια με μπρόκολο, μοτσαρέλα και σκόρδο!

Υλικά

  • 200γρ μακαρόνια άβραστα
  • 1/3 κεφάλι από μπρόκολο
  • 1 κουτάλι σούπας philadelphia
  • 40γρ μοτσαρέλα
  • 20γρ γραβιέρα
  • 50ml κρέμα γάλακτος νουνού telia 3%
  • 2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτάλι γλυκού σκόνη σκόρδου ή φρέσκο σκόρδο τριμμένο
  • μια πρέζα πιπέρι & αλάτι

Προτετοιμασία

  1. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία και το μπρόκολο για 5-7 λεπτά από την στιγμή που έχει πάρει βράσει το νερό.
  2. Αφού βράσει το μπρόκολο το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια (φουντίτσες).
  3. Αφού βράσουν και τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε καλά, παίρνουμε ένα ορθογώνιο πύρινο σκεύος και τα ρίχνουμε εκεί.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο ,το τυρί Philadelphia και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να πάνε σε όλα τα μακαρόνια.
  5. Κόβουμε το μανούρι σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε από πάνω μαζί με το σκόρδο, το πιπέρι , το αλάτι και το μπρόκολο και ανακατεύουμε ξανά καλά για να πάνε παντού.
  6. Τέλος τρίβουμε τη γραβιέρα επάνω από τα μακαρόνια να καλύψει την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις μέχρι να λιώσουν τα τυριά από πάνω (15-20 λεπτά).
Χρόνος εκτέλεσης: 40' Χρόνος αναμονής: 30'  Μερίδες: 2

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες : 654

Υδατάνθρακες: 99,4gr

Λίπος: 25,8γρ

Πρωτεΐνη: 23,1γρ