Skip to content
Home » News » Μπιφτέκια κόκκινης φακής με σως γιαουρτιού

Μπιφτέκια κόκκινης φακής με σως γιαουρτιού

    mpiftekia-kokkinis-fakis

    Υγιεινά vegan μπιφτέκια κόκκινης φακής για όλη την οικογένεια. Μία εναλλακτική ιδέα κατανάλωσης των οσπρίων, ειδικά αν βαρεθήκατε τις σούπες.

    ΥΛΙΚΑ

    • 180γρ άβραστη κόκκινη φακή
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 καρότο
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 2 φύλλα δάφνης
    • 85γρ τριμμένη φρυγανιά
    • 15ml ελαιόλαδο
    • 1 κ σ ξύδι
    • χυμό από μισό λεμόνι
    • λίγο κύμινο
    • αλάτι

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ

    • 2 κ σ γιαούρτι 2% στραγγιστό
    • 1 κ γλ ταχίνι ολικής
    • 1 κ σ χυμό από στυμμένο λεμόνι
    • 1/2 κ γλ σκόνη σκόρδου
    • αλάτι

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

    1. Βάζουμε τη φακή σε 700ml νερό , την αφήνουμε να πάρει βράση και στην συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρο και τα φύλλα δάφνης . Τα αφήνουμε να βράσουν για 20-25 λεπτά!
    2. Πετάμε το νερό και στραγγίζουμε πολύ καλά τη φακή και τα λαχανικά , και βγάζουμε τα φύλλα δάφνης.
    3. Τα βάζουμε σε ένα μίξερ και χτυπάμε ελαφρώς , να μην γίνει τελείως κρεμώδης όπως η φάβα!
    4. Ρίχνουμε τη τριμμένη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξύδι, το κύμινο και αλάτι και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας (βγαίνουν 5-6 μπιφτέκια)!
    5. Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά και μετά το γυρνάμε στον αέρα για άλλα 7 με 8 λεπτά!
    6. Ετοιμάζουμε την σως γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτα ή πλιγούρι και τα μπιφτέκια κόκκινης φακής είναι έτοιμα για απόλαυση!
    Χρόνος εκτέλεσης: 20' Χρόνος αναμονής: 50-60'  Μερίδες: 2

    Διατροφική αξία ανά μπιφτέκι
    Θερμίδες: 183
    Υδατάνθρακες: 33,5 γρ
    Λίπος : 3,1 γρ
    Πρωτεΐνη: 9γρ