Υγιεινά vegan μπιφτέκια κόκκινης φακής για όλη την οικογένεια. Μία εναλλακτική ιδέα κατανάλωσης των οσπρίων, ειδικά αν βαρεθήκατε τις σούπες.
ΥΛΙΚΑ
- 180γρ άβραστη κόκκινη φακή
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 85γρ τριμμένη φρυγανιά
- 15ml ελαιόλαδο
- 1 κ σ ξύδι
- χυμό από μισό λεμόνι
- λίγο κύμινο
- αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ
- 2 κ σ γιαούρτι 2% στραγγιστό
- 1 κ γλ ταχίνι ολικής
- 1 κ σ χυμό από στυμμένο λεμόνι
- 1/2 κ γλ σκόνη σκόρδου
- αλάτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Βάζουμε τη φακή σε 700ml νερό , την αφήνουμε να πάρει βράση και στην συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρο και τα φύλλα δάφνης . Τα αφήνουμε να βράσουν για 20-25 λεπτά!
- Πετάμε το νερό και στραγγίζουμε πολύ καλά τη φακή και τα λαχανικά , και βγάζουμε τα φύλλα δάφνης.
- Τα βάζουμε σε ένα μίξερ και χτυπάμε ελαφρώς , να μην γίνει τελείως κρεμώδης όπως η φάβα!
- Ρίχνουμε τη τριμμένη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξύδι, το κύμινο και αλάτι και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας (βγαίνουν 5-6 μπιφτέκια)!
- Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά και μετά το γυρνάμε στον αέρα για άλλα 7 με 8 λεπτά!
- Ετοιμάζουμε την σως γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτα ή πλιγούρι και τα μπιφτέκια κόκκινης φακής είναι έτοιμα για απόλαυση!
Χρόνος εκτέλεσης: 20' Χρόνος αναμονής: 50-60' Μερίδες: 2