Υλικά
Στερεά συστατικά
- 250γρ φιλέτο κοτόπουλο
- 1/2 κεσεδάκι μανιτάρια champion
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1/2 κούπα κριθαράκι τρίχρωμο
- 35-40γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
Υγρά συστατικά
1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό / ροζέ
200ml κρέμα γάλακτος 3%
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 – 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών ή νερό
Μπαχαρικά και μυρωδικά
1 κουτάλι γλυκού κύμινο
1 κουτάλι γλυκού κάρυ
1 κουτάλι γλυκού κουρκουμά
αλάτι
Επιπρόσθετα tip
- Αν θέλετε να βγει πιο σουποειδές μπορείτε να ρίξετε 1/2 κούπα ζωμό παραπάνω.
- Μπορείτε να ρίξετε μαϊντανό στο σερβίρισμα του ταιριάζει πολύ!
Προετοιμασία
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια.
- Ζεσταίνουμε λίγο από το λάδι (ίσα να καλύψει τον πάτο) σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το κοτόπουλο.
- Το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς και στην συνέχεια το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε λίγο λάδι πάλι στο τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και τα μπαχαρικά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Στην συνέχεια σβήνουμε με το κράσι και μόλις απορροφήσει τα υγρά του κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο , το σοτάρουμε για 1 λεπτό να πάρει από τα μπαχαρικά και μετά ρίχνουμε αμέσως τη κρέμα γάλακτος, το κριθαράκι και 1/2 κούπα ή το νερό από το ζωμό λαχανικών.
- Ανακατεύουμε και όταν βλέπουμε ότι έχει απορροφήσει τα υγρά ρίχνουμε και άλλη 1/2 κούπα και το επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φορά.
- Τέλος ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε καλά.
Χρόνος εκτέλεσης: 45-50' Χρόνος αναμονής: 30' Μερίδες: 2