Skip to content
Home » News » Kριθαράκι με κοτόπουλο & κάρυ

Kριθαράκι με κοτόπουλο & κάρυ

    Υλικά

    Στερεά συστατικά

    • 250γρ φιλέτο κοτόπουλο
    • 1/2 κεσεδάκι μανιτάρια champion
    • 1 πιπεριά κόκκινη
    • 1 ξερό κρεμμύδι
    • 1/2 κούπα κριθαράκι τρίχρωμο
    • 35-40γρ τριμμένο κεφαλοτύρι

    Υγρά συστατικά

    1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό / ροζέ

    200ml κρέμα γάλακτος 3%

    1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

    1 – 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών ή νερό

    Μπαχαρικά και μυρωδικά

    1 κουτάλι γλυκού κύμινο

    1 κουτάλι γλυκού κάρυ

    1 κουτάλι γλυκού κουρκουμά

    αλάτι

    Επιπρόσθετα tip

    • Αν θέλετε να βγει πιο σουποειδές μπορείτε να ρίξετε 1/2 κούπα ζωμό παραπάνω.
    • Μπορείτε να ρίξετε μαϊντανό στο σερβίρισμα του ταιριάζει πολύ!

    Προετοιμασία

    1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια.
    2. Ζεσταίνουμε λίγο από το λάδι (ίσα να καλύψει τον πάτο) σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το κοτόπουλο.
    3. Το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς και στην συνέχεια το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
    4. Ρίχνουμε λίγο λάδι πάλι στο τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και τα μπαχαρικά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
    5. Στην συνέχεια σβήνουμε με το κράσι και μόλις απορροφήσει τα υγρά του κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
    6. Ρίχνουμε το κοτόπουλο , το σοτάρουμε για 1 λεπτό να πάρει από τα μπαχαρικά και μετά ρίχνουμε αμέσως τη κρέμα γάλακτος, το κριθαράκι και 1/2 κούπα ή το νερό από το ζωμό λαχανικών.
    7. Ανακατεύουμε και όταν βλέπουμε ότι έχει απορροφήσει τα υγρά ρίχνουμε και άλλη 1/2 κούπα και το επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φορά.
    8. Τέλος ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε καλά.
    Χρόνος εκτέλεσης: 45-50' Χρόνος αναμονής: 30'  Μερίδες: 2

    Διατροφική αξία
    Θερμίδες: 595
    Υδατάνθρακες: 43,6γρ
    Λίπος : 19,8γρ
    Πρωτεΐνη: 34,3γρ