Skip to content
Home » News » Light κοτόπουλο αλά κρεμ με μουστάρδα, μέλι και πατάτα.

Light κοτόπουλο αλά κρεμ με μουστάρδα, μέλι και πατάτα.

    Υλικά

    • 300γρ κοτόπουλο στήθος
    • 2 μεγάλες πατάτες
    • 1 ξερό κρεμμύδι
    • 2 κ σούπας ελαιόλαδο
    • 200ml κρέμα γάλακτος 3% νουνού
    • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
    • 1 – 1/2 κ σούπας μουστάρδα με μέλι παπαδημητριού
    • 1/3 κ γλυκού κύμινο
    • 1/2 κ γλυκού σκόνη σκόρδου
    • αλάτι και πιπέρι

    Προετοιμασία

    1. Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν με τη φλούδα για 30 λεπτά.
    2. Μετράμε 15 λεπτά από την στιγμή που βάλαμε τις πατάτες και ξεκινάμε να κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
    3. Το τοποθετούμε σε ψηλή φωτιά στο wok με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει (περίπου 3-4 λεπτά από κάθε μεριά).
    4. Μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι στο wok αφού το έχουμε ψιλοκόψει και αμέσως ρίχνουμε τα μπαχαρικά κυμινό, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και τη μουστάρδα με μέλι και ανακτεύουμε καλά για 1-2 λεπτά.
    5. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κράσι και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστέι (1-2 λεπτά).
    6. Κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασιά, ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να δέσει για 7-8 λεπτά.
    7. Όσο δένει η σάλτσα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, τις αλλατίζουμε ελαφρώς και τις βάζουμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε.
    8. Μόλις γίνει το κοτόπουλο το βάζουμε πάνω από τις πατάτες για να ρουφήξουν το ζουμί.

    Χρόνος εκτέλεσης: 40-45' Χρόνος αναμονής: 35'  Μερίδες: 2

    Διατροφική αξία ανά μερίδα
    Θερμίδες : 488
    Υδατάνθρακες: 25,4γρ
    Λίπος: 20,9 γρ
    Πρωτεΐνη: 40,9 γρ