Υλικά
- 300γρ κοτόπουλο στήθος
- 2 μεγάλες πατάτες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 κ σούπας ελαιόλαδο
- 200ml κρέμα γάλακτος 3% νουνού
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 – 1/2 κ σούπας μουστάρδα με μέλι παπαδημητριού
- 1/3 κ γλυκού κύμινο
- 1/2 κ γλυκού σκόνη σκόρδου
- αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία
- Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν με τη φλούδα για 30 λεπτά.
- Μετράμε 15 λεπτά από την στιγμή που βάλαμε τις πατάτες και ξεκινάμε να κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
- Το τοποθετούμε σε ψηλή φωτιά στο wok με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει (περίπου 3-4 λεπτά από κάθε μεριά).
- Μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι στο wok αφού το έχουμε ψιλοκόψει και αμέσως ρίχνουμε τα μπαχαρικά κυμινό, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και τη μουστάρδα με μέλι και ανακτεύουμε καλά για 1-2 λεπτά.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε το κράσι και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστέι (1-2 λεπτά).
- Κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασιά, ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να δέσει για 7-8 λεπτά.
- Όσο δένει η σάλτσα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, τις αλλατίζουμε ελαφρώς και τις βάζουμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε.
- Μόλις γίνει το κοτόπουλο το βάζουμε πάνω από τις πατάτες για να ρουφήξουν το ζουμί.
![](https://i0.wp.com/eatandthrive.gr/wp-content/uploads/2022/09/2022-09-20-14-35-43-524.jpg?resize=1024%2C1024&ssl=1)
Χρόνος εκτέλεσης: 40-45' Χρόνος αναμονής: 35' Μερίδες: 2
Διατροφική αξία ανά μερίδα
Θερμίδες : 488
Υδατάνθρακες: 25,4γρ
Λίπος: 20,9 γρ
Πρωτεΐνη: 40,9 γρ